ΕλληνικάEnglishDeutschRussian

book-now-button

JUNIOR SUITE ΚΑΛΛΙΟΠΗ

Κατά τον Ησίοδο η Καλλιόπη ήταν η μεγαλύτερη και ευγενέστερη από τις 9 Μούσες.

Προστάτης της επικής ποίησης και της Ρητορικής, καθώς και όλων των καλών τεχνών (Καλλιέπουσα).

Την Μούσα Καλλιόπη ιδιαίτερα την επικαλούνταν οι ραψωδοί προκειμένου να τους βοηθήσει στην έμπνευση. Με την επίκλησή της ξεκινούν και τα Ομηρικά έπη. Αν και παρθένος κατά μερικούς η Καλλιόπη φέρεται κατ΄ άλλους ως μητέρα του Ιολέμου, εκ του Απόλλωνα, ή του Ορφέα ή του Λίνου, του Υμεναίου και του Κομαθέοντα. Πολλοί ήταν και εκείνοι που θεωρούσαν και τον Όμηρο ως γιο της.

Στις παραστάσεις της απεικονίζεται με μεγαλοπρέπεια και επιβλητικότητα με στέφανο δάφνινο ή χρυσό κρατώντας ή βιβλίο σε κύλινδρο ή πινάκιο και γραφίδα και συχνά με τα έπη του Ομήρου στους πόδες της. Αυτή η παράσταση με πινάκιο και γραφίδα ενέπνευσε αργότερα την απεικόνιση της «Δόξας των Ψαρών» στον αγώνα του 1821, αλλά και πολλούς αγιογράφους σε παραστάσεις αγγέλων κατά τη Θεία Κρίση.

Η σουίτα Καλλιόπη είναι 30 μ2 και μπορεί να φιλοξενήσει 2 άτομα σε υπέρδιπλο κρεβάτι.

Κατά την κατοίκηση του σπιτιού από την οικογένεια του Ιωσήφ Χομπίτη το δωμάτιο αυτό αποτελούσε μέρος της αποθήκης του σπιτιού.

Βρίσκεται στον 1ο όροφο του κτιρίου και από τα παράθυρα μπορεί κανείς να δει την πλακόστρωτη οδό της Αγίας Βαρβάρας, ένα παραδοσιακό σοκάκι της Παλιάς πόλης, όπου βρίσκεται η εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας, πολιούχου Άγιου της πόλης του Ρεθύμνου, η βιβλιοθήκη της πόλης και η ιερά μητρόπολη.

Τα βασικά χαρακτηριστικά της είναι η πέτρα και το ξύλο. Το ταβάνι από ξύλο και οι τοίχοι από πέτρα δίνουν την αίσθηση Τούρκικου οντά.

Στο άνετο μπάνιο της υπάρχει μπανιέρα σε σχήμα κοχυλιού με Jacuzzi, εύκολο στη χρήση, για να προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και ευεξίας.